THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Kehidupan UmPama Roda Yang bergolek

Saturday, March 26, 2011

cuti-cutiku dimalaysia

ASSALAMUALAIKUM..

ALHMDULILAH...setelah berlaku dan jadi perlarian di bumi mesir ini....

hmm..ak berjaya jugalah mengisi masa2 kosong di Malaysia(My mother land)

 hmm....frst2 day samapai mlysia...kami mesti lah rest dulu kan..huh..so nk di panjangkan cerita lagi..
ada masa tuh,,mmber daro perak turun...katanya nk denagar ustz azizan n nik aziz cakap...woooo...

.. tudya...tapi just ada ustz azizan.tmbln pemuda n pemuda pas jer lah...hohoh
tak lupa tuan guru hadi awang pown ada gak..tapi sayang ustz nik aziz x dak lah..hoh
so,sedeyh la siket mmber ak nih..tp x pa..esok tuh,ak das suprise kat dya..kita p jln2 titi hayun..heheh

 aha..ni lah mamat ipoh yg dibicarakan td..hehe...dya dok usha tupai nuh...=)


 aha,ni pulak mmber ak..mmber skolah ak..huh..dok kat kedh,kami jaln 2 jer lah...
lagi 2 owng x cuti..huh..sob3
 la,,,,mcm mana gmbr nih leyh sesat....=p
 no komen...=P
 huhuh..ni lah kenderaan yg dikuda....nk p sampai 14 x berani coz kereta owng,.huhuh
100 sudeyh..=p
so selepas tue...hantar la ,syuraih ni balik ke umh dya,.heh....
pstu dpt cita ustz azizan bg duit,alhmdulilah...p lah ngn pdot nih nk amek duit...rupa2nya malang x berbau..dya p kiss buntut keta owg lain lak..hehehe...x pasai2 terbang duit..heheh
hehe,,ni lah hasil my v pdot yg kiss buntut keta owg lain..
dya kiss keta pakar ent lak..haha...
lps tue ...berjalan2 lah ak ke kl..p wat visa....adeyh...paling ak x suka..kena dok dlm bas lama..tapi.p uia 
 
beest wooo....serius x muhong(bg yg dot iium,jgn risau x dpt oversea,iium kompom best..haha)..
 
besarnya..ya allah..allah saja yg tahu nikmat mata memandang ini... tapi,ak tangakap gmbr kuliah engine jah 
coz kat gombak,kos engine lah yg paling mantap...hohohoh

 fakulty engine..
yg paling ak respect sekali..heheheh




blur siket gmbr2 nih coz wktu mlm n guna kamera enset..huhuhuh

then hari last,g lah outing ngn abg ak..heh..g jln2 kl cc...pekena air siket...

dh tue,ptg tue patrik ajak g mkn kat taman desa park city...
pergh!!mantap beb.....gila jebonz cun tmpt dya..hehehe
sedap wooo curry stimboat dya..heheh
 
then malam tuh.maka berangkatlah hamba pulang ke negeri jelapang padi hamab..iaitu negeri tanah tumpah lahir hamba..hohoh.....
 
semggu lak,ayh ajak g psg econgg...
 
di sini nk ajar siket2 lah mcm mana nk psg econd...x leyh banyak2.nnty payah nk cari mkn sbb ramai sangat pesaing..hehe..jgn marah..:P

 aha..ni proses buang braket blkg ecod tuh sebab nk buat acuan nk tebuk sat lagi...
 ni pulak proses nak batulkan paip untuk membuat proses yg seeterusnya yg dipanggel flairing...

  aha,ni lh proses yg dipanggil flaring,iaitu membuat suatu tempat skrue untuk menyambung
2 batang besi tembaga untu kompressor luar menyampoaikan gasnya...heheh
 
Then,ayh ak ajak lah ak nih g buka company..heheh..
style x ada compony skung..hehe..nama ak kowt(dengan bangganya,astagfirullahalazim..)


tHESS my companya
 
FEEZ TECHNICAL ENTERPRISE...
huhuh..alhmdulilah,,,makaseyh ayah..=) 


skung rekod company ak dah ada dlm suruhanjaya syarikat malaysia...huhuh
 
 
so.lst week ak kat mlysia,,pak menakan ak pn buat la kenuri bakar,,kononnya nk bg ak rasa ikn bkr sblum balik kesana..

 temenung bakar cicah ayaq asam..pergh!!!mantap beb...
 hehe,,ni lah tukang mask kecik2 yg menolong ak membakar ikan2 ini..hhee...
mcm rndu la plk kat depa..huhuh


kipaih jgn x kipaih ammar!!haha..
thts my brother..=)


aha,...bscut ni lak owg panggel bicuit taik gg..hahah...kerana dya akn jadi mcm taik gg..
 
tapi mantap rasanay..lembut2 gitu..=)
  so...hmm.dh habes lah kowt..huhu.da penat dh taip nih..hehe.....

klu ada masa lg..i.allah akn ada yg seterus nya..huhuh..wssaalam.semua....
ths my famly yg antr g airport...huhuh..abg x de...dya dh balik uia..huhuh
so .ths my abg sepupu...engeniering bhgia kilat..

hohoh..power gila dya nih...

dpt jln2 free..

anwy,thnxs bg g coz bg duduk free kat umh bg g..hehehe

so kita jumpa lagi di lain masa...wssalam...

solat jgn lupa ek..(^_^) 

 

2 comments:

MiztER MURTphalanx! said...

Nice bro. Khabaq kt pidot pi masuk kelas lesen blk la.. kreta lawa tu.. hadoi! haHA..

Dah ade company aircond, lpas ni klinik lak.. Kaya mmber aku sorg nie..!

sejarahku~ said...

hahaa..power x ak??hehehe