THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES

Kehidupan UmPama Roda Yang bergolek

Friday, July 8, 2011

Arab BuaT DaJal

salam PErtEmuAn...
hehe..mlm nih aku buat keja gila siket.....
post blog malam-malam exam..hehe....bukan apa,saket hati dengan perangai arab....

MAU taknya....

cEriTanya BErmuLa di Sini...

Janji dengan simsar,suruh tolong cari rumah...atleast 3 bilik n 2 bilik air....dan kami sedia byr kat dya
sebulan sewa...hmm..tu lah kesilapan yang kami buat..tapi x pa lah...stick to the original plan....
nak dijadikan cerita,kami pown pergila ke tempat yang dijanjikan....dekat sporting kubra(dekat dengan rumah imran)
...x pa lah kan p kat situ...lps tuh simsar nih bawak p jalan abu eyh lak..kami pown ikot lah..masa tuh,aKu dan UStz Faizal tengah hot dah...mau dak nYA...bawak p jauh...jalan punya jalan,tengok2 sampai jalan abu eyh...aha!!..apa laGi,ak pown dan ustz pown saud la simsar tuh..awal2 ustz sound dulu(enta ruh feen????feen bait yakni????(kamu nk pergi mana..mana rumah tuh)da syare' abu eyh!!da mush ibrahimiah!!(ini jalan abu eyh,bukan ibrahimiah)....lps tuh ak pown x tahan,aku semboq gak lah(enta takillim eh????bi ahsan enta takill maakum fi awwal!!!!da abu eyh!!!(kamu kata apa????lebh baik awl2 kamu beritahu kami jalan abu eyh)...
     
    Then dya bawak p jumpa simsar 1 lagi....jumpa2 simsar 1 lagi,dya sound ustz faizal..silap bnyk lah..kami dah la tengah hot...apa lagi...terbakar terus lah....lepas di maki hamun 2 3 guni(bkn maki pown,just jerkah2 jah)diam tersengguk dia,,,apa dya ingt ustz x power arab???maalish lah..silap bnyk lah..
 
            Then dya bawak kami jalan lagi...dya punya kelin arab nih...dya bawak pergi balik jalan2 awal2 kami sampai tuh....bapak terbakar sampai hangit lah....tunggu apa lagi..sound lagi simsar...kawan pown sampai penin pala..sampai dya tanya(enta ais aw la????lau anta mush aiz,mafish mushkilah...(kamu nak atau tak,klu kamu x nak,x ada apa2)..bajet nk ugut lah..ok2.fine!!kami follow...follow punya follow,smapai umah....tengok2 kena naik pulak tingkat 4...yakrabbit betul arab nih(#$%&#&&$ arab)....

         Naik2,tengok umah,nak hayyun,,2 bilik,1 toilet...ya alllah...marah lagi....adeyh..mmg meguji kesabaran tol...then aku tanya arab tuh kam fi yakni ya baba(bapa nih)dya kata x pa2,kita sembang ngn tuan rumah..ni anak dya,anak dya x tau apa..ok2,,then kami bincang sama kami yang kami x nak..ok2..then semua blah n p minum teh....

                 Lepas minum teh tuh,terserempak dengan anak tuan rumah tadi,,,saja tanya bapa sewa rumah,,,ank dya kata 1500 geneyh jah..ya allah..kena tipu hidup2....simsar tuh kata 2000..adeyh...tak guna punya arab....then,sembang2 denagn anak tuh,kami buat deal dengan dya...yang paan nih nk gak umah tuh...then dya suruh mai balik ahad nih lps dya islah umah tuh......waaaa....masuk kali nih..dah bnyk kali dah aku kena macam nih...banyak betul cubaan cari rumah..hari tuh kena muhong dah...ari nih pown nyaris2....hohoh..banyak gila cobaan....
                     SO...perjalanan kami untuk mencari rumah masih lagi diteruskan..hohho...taktau lah sampai bila boleyh jumpa...harap2 lepas nih jumpa lah..hehe...
                     
                        Bagi sapa2 yang tau umah kosong kat alexandria nih,yg 4 bilk n 2 toilet,leyh la gtau,,,x larat dah nih nk kluar2 cari rumah..huhuh..Ok2...esok nak exam..kena tido awl...
            So,mohon DOA agar dipermudahkan segala urusan di bumi barakah nih..
wallahualam....
                                                            WsSalAm..:)

2 comments:

Nur Farhana said...

wah..dah tukar template design.^_^

Banyak betul dugaan di sana.Semoga dipermudahkan segala urusan akhi di sana.Ameen..

P/S:Macam mana la cara akhi belajar?terutamanya subjek kimia n bio?ana pelajar matrikulasi.

sejarahku~ said...

alhmdulilah....boleyh gak tukar...
hmm..biasalah...negara rang...kena strive hard for life..btwen,kena ingt gak sapa kita nih...

cara ana belajar???hmmm..actualy,im not the right person to give ths adive..but as to share knowledge,ok lah kowt..actualy,anan kat sini dah x ngaji dah satu2..kami gabungkan..contohnya biochemistr....klu ana,ana balik tuh,ana mesti ulang balik..bayang balik apa yang menajgi dalam kls tadi..ingt balik kalau kata ringkas,kita panggel recall...klu x semoat,at least just baca sekali lalu jer apa yang kita dah belajar tuh,,,yang penting,kena banyakkan mengulang dan kalau boleyh alamkan sunnah pemakanan rasullulah contonhya kismis n madu....i.allah,boleyh....dan yang paling penting,doa,jgn sesekali tinggai..yang nih,ana pown pesan kat diri sendiri gak...ni saja jalan untuk allah bantu kita...yang lain,belive u can do,and do it for yr self...i.allah,najjah...^^